Glokom
Gözdeki Sinsi Hastalık Glokom
"Göz Tansiyonu" olarak da bilinen glokomda, göz içi basıncının uzun süre yüksek olması nedeniyle görme siniri zarar görür. Görme siniri gözün arkasından çıkarak beyne gider ve bilgilerin gözden beyine taşınmasında rol oynar. Glokom, yavaş ilerleyen ve geri dönüşü olmayan görme siniri hasarına ve sonuç olarak görme kaybına yol açarak körlüğe neden olabilir.
Glokom (Göz Tansiyonu)
Halk arasında göz tansiyonu ve karasu adlarıyla da bilinen glokom özellikle ileri yaşlardaki önemli bir körlük nedenidir.
Devamı..Glokom Tipleri Nelerdir
Glokom başlıca açık açılı ve kapalı açılı glokom olmak üzere iki tipte görülebilir.
Devamı..Glokom Belirtileri Nelerdir
Gözün en ön kısmında yer alan saydam tabaka olan korneanın ilerleyici incelme ve sivrileşmeye giden, sebebi bilinmeyen bir hastalığıdır. Görülme sıklığı 1 / 2000’dir.
Devamı..Glokom Nasıl Teşhis Edilir?
Bu durumun tanısı sadece göz doktorlarınca konabilmektedir. Özellikle, kronik açık açılı glokom adı verilen en sık görülen glokom çeşidinde, eğer göziçi basıncı çok yüksek seviyelerde değilse hastalık
Devamı..Glokom Nasıl Tedavi Edilir
Glokom hastalığının tanısı konulduktan sonra bugün için tedavide amaç göz tansiyonunu düşürerek göz sinirinin hasarını durdurmak ve görme kaybının ilerlemesini engellemektir.
Devamı..Ahmed Glaucoma Valve ve Setonlar
Seton; kelime anlamı olarak “kalın ve sert kıl“ olmasına karşın glokom cerrahisinde açık bir drenaj fistülü sağlamak için kullanılan sentetik ve inert materyalleri ifade eder.
Devamı..Glokomda By-pass Tedavisi ve Stentler
Glokom hastalığında göz tansiyonunun yükselmesi sonucu görme siniri bozulmakta ve tedavi edilmediği takdirde görme kaybı gelişmektedir.
Devamı..