Göz Hastalıkları

Göz Hastalikları

Göz Hastalıkları


Göz hastalıkları daha çok ağrı ya da net görememe üzerine yapılan muayene sonucu ortaya çıkar.Göz bozukluklarının tedavisi için gözlük, kontakt lens gibi çözümlerin yanı sıra excimer laser tedavisi kullanılır.

Glokom (Göz Tansiyonu)

Glokom, göz içinde üretilen sıvı basıncının görme sinirine zarar verebilecek düzeyde yükselmesi nedeniyle görme sinirinin giderek zayıflamasına ve görme kaybına

Devamı..

Katarakt

Dışarıdan gelen ışık ve görüntülerin görme merkezine net olarak ulaşabilmesi için, önce gözün en dış saydam tabakası olan korneada, sonra gözün içindeki lens tabakasında kırılması gerekir.

Devamı..

Keratokonus nedir

Gözün en ön kısmında yer alan saydam tabaka olan korneanın ilerleyici incelme ve sivrileşmeye giden, sebebi bilinmeyen bir hastalığıdır. Görülme sıklığı 1 / 2000’dir.

Devamı..

Kurugöz nedir

Kuru göz, gözün yeteri kadar gözyaşı üretmediği durumlara ya da gözyaşının normal kimyasal içeriğe sahip olmadığı durumlara denir.

Devamı..

Konjonktivit nedir

Göz kapaklarının iç yüzeyini ve gözün beyaz kısmını kaplayan ince ve saydam zarın iltahabına konjonktivit denilmektedir.

Devamı..

Üveit nedir

Üveit gözün uvea tabakasının iltihabıdır.Uvea tabakası üç bölümden oluşur. İris (gözün renkli kısmı) siliyer cisim, koroid (gözün damar tabakası) tabakası

Devamı..

Şaşılık (Strabismus)

Normalde iki göz aynı noktaya bakar.Beyin iki ayrı gözden aldığı görüntüyü birleştirerek üç boyutlu bir görüntü oluşturur.Bu üç boyutluluk hali derinlik duygusunun oluşmasını sağlar.

Devamı..

Ambliyopi - Göz tembelliği nedir

Çocukluk döneminde, kayma olmadan her iki gözden net görüntü algılandığında normal görme gelişimi sağlanmış olur. Kayma gibi gelişmenin olumsuz olarak etkilendiği koşullarda ise göz tembelliği gelişir.

Devamı..

Presbiyopi -Yakın Gözlük

Uzaktaki cismin yakina gelmesiyle beyine ulasan uyari degerlendirilerek göze iletiliyor. Burada gözün “silier cisim” denen bölgesinde kaslarin kasilip gevsemesiyle buna bagli lifler geriliyor yâda gevsiyor.

Devamı..

Kırma - Odaklanma Kusurları

Görmemizin net olması için ışığın kornea ve lenste düzgün olarak kırılması ve retinaya yönlendirilmesi gerekir. Işığın bu ortamlardan geçerken kırılmasına ‘refraksiyon’ denir.

Devamı..